duurzame afvalzakken

                                       PowerSterko® afvalzakken

PowerSterko van Paardekooper, de nummer één afvalzakken voor de professionele gebruiker. Het eigen merk ontstond in 2008 met de ontwikkeling van een nieuwe afvalzak die bijna de helft dunner is dan zijn voorganger.

Duurzamere generatie afvalzakken

Dankzij een geavanceerde productiemethode en aangepaste receptuur zijn we erin geslaagd om de hoeveelheid nieuw materiaal fors terug te dringen, zónder dat dit ten koste gaat van de stevigheid van de afvalzak. Al snel werd PowerSterko de nieuwe norm en is vrijwel het hele basisassortiment vervangen door een dunnere variant. De materiaal- en daarmee de milieubesparing loopt hierdoor fors op, maar als voorloper in duurzaam verpakken zoeken we voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om onze milieu-impact verder te verlagen.

duurzame afvalzak powersterko

PowerSterko Recycled Materials

Resultaat van de aandacht van Paardekooper voor een lagere milieu-impact is de ontwikkeling van een nieuwe lijn afvalzakken gemaakt van gerecycled materiaal: PowerSterko Recycled Materials. Deze zakken zijn gemaakt voor minimaal 80% uit Europees gerecycled plastic. We onderscheiden hierin een lijn dikkere varianten (vanaf 25 tot 70 my en hoger), geschikt voor het inzamelen van glas en puin, bijvoorbeeld tijdens een evenement of bouwklus. En een lijn dunnere varianten (10 tot 30 my). Deze dunnere afvalzakken van gerecycled materiaal hebben als bijkomend voordeel dat ze gemaakt zijn van consumentenafval afkomstig uit Europa. Het totale productieproces, van het inzamelen en het recyclen van het plastic tot het produceren van deze zakken, vindt plaats in Europa. Deze lokale aanpak zorgt voor een korte transportketen. Op deze manier maken we de CO2-voetafdruk van de afvalzakken nog lager. Verder voldoen deze zakken aan de strengste Europese keurmerken voor afvalzakken, waaronder de VLAREMA wetgeving.


afvalzak gemaakt van duurzame materialen

Totaalassortiment afvalzakken

Zowel de PowerSterko als PowerSterko Recycled Materials afvalzakken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, afmetingen en diktes en breed toepasbaar. Van schoonmaakbedrijf en cateraar tot kantooromgeving, groothandel en ziekenhuis: met ruim 500 afvalzakken op voorraad vind je voor elke afvalbak de juist afvalzak. Verder bestaat het assortiment PowerSterko uit composteerbare zakken, geschikt voor het inzamelen van organisch afval.

duurzame afvalzak powersterko

Voordelen en eigenschappen

Voordelen & eigenschappen van onze professionele PowerSterko Recycled Materials – Made in Europe afvalzakken:
✔Gemaakt van minimaal 80% gerecycled materiaal volledig afkomstig uit Europa (van inzameling en productie tot levering).
✔Hoogwaardige kwaliteit.
✔Meer dan 500 soorten uit voorraad leverbaar.
✔Meest duurzame oplossing in de categorie.
✔ Totaalassortiment voor elke toepassing.

duurzame afvalzak powersterko