VISINDUSTRIE

Optimale kwaliteit en houdbaarheid van uw vis met ons complete hygiëneprogramma: de juiste producten, materialen en ondersteuning.

Biofilm: gevaar voor houdbaarheid en voedselveiligheid

Daalt de kwaliteit en de uiterste houdbaarheid van uw eindproducten? Heeft u onregelmatige en oncontroleerbare besmettingen? Dan heeft u wellicht te maken met biofilm. Biofilms zijn broeinesten van bacteriën die zich vormen op zowel open als gesloten oppervlakken. Biofilm ontstaat door ophoping van organische vervuiling die zich in een aantal fasen opbouwt. Belangrijke kiemen die bij biofilm aan het licht komen zijn o.a. Listeria en Salmonella. Pathogenen die overleven in moeilijke omstandigheden. Om de micro-organismen heen vormt zich een beschermende, organische polymeerlaag die resistent is gebleken tegen traditionele reinigings- en desinfectiemiddelen.

Houdbaarheid verlengen en risico's verminderen

De resistente eigenschap van de organische laag maakt biofilm de ultieme hygiëne uitdaging. Gebruik van enzymatische producten biedt hier uitkomst.Christeyns ondersteunt bij het borgen van voedselveiligheid in de visindustrie door u een compleet hygiëneprogramma te leveren. Daarbij combineren wij traditionele middelen en vernieuwende enzymatische producten, waardoor microbiële besmettingen als biofilm wel aangepakt worden. Daarmee vermindert u niet alleen risico's, u verlengt ook de houdbaarheid van producties.


Wij doen dit in samenwerking met Christeyns de specialisten op dit gebied!

christeyns,visindustrie