Houten vloer

Houten vloeren

Tips om houten vloeren schoon te maken.

 • Stofzuig regelmatig met een stofzuigermond voor laminaat (zachte borstel) of gebruik een stofwissysteem.
 • Dweil met enige regelmaat, maar niet té nat. Gebruik hiervoor een Sprenklersysteem ideaal voor een houten vloer schoon te maken.

  Onbehandelde vloeren

  Heeft jouw houten vloer geen glanzende finish? Dan kan het zijn dat het onbehandeld hout is, maar controleer dit wel goed voor je aan de slag gaat. Onbehandeld hout absorbeert water en is daardoor kwetsbaarder voor schimmels en vlekken. Het is dus beter om water volledig te mijden op deze vloeren en het in plaats daarvan te reinigen met boenwas of wax. Dit geeft het ook nog een mooie satijnglans! Overigens ligt er wel het gevaar op de loer dat bij te veel was of wax, vette vlekken en strepen ontstaan. Daarom moet het altijd goed uitgepoetst worden.

  Hardwax vloeren
  Hardwax zorgt voor een satijnglanzende of matte finish. Het voordeel is dat je vloer beter tegen vocht en vuil kan. Als je weet met welke wax je vloer behandeld is , kun je nagaan of er producten zijn die het beste werken voor dit type wax. Deze vloeren kun je vervolgens reinigen zoals boven beschreven.
   
  Let op:

   
  Na een behandeling van een houten vloer duurt het gemiddeld 14 dagen totdat wax of  olie volledig is gedroogd. Reinig de vloer tijdens deze periode liever alleen droog en
   veeg vlekken direct op. Na deze periode kun je de vloer dweilen met het  
  Sprenklersysteem.

  Gelakte vloer
  Net zoals bij hardwax geeft ook lak een bestendige laag aan de vloer. Veelvoorkomende laksoorten zijn polyurethaan en poly-acryl, omdat deze makkelijk te onderhouden zijn. Deze vloeren mag je wel gewoon reinigen zoals beschreven in de stappen.
  Net zoals bij wax en lak kun je ook deze houten vloer dweilen met de juiste zeep.


  Contact


Reactie plaatsen