HACCP-controlelijst voor vloeronderhoud – Veilig en hygiënisch schoonmaken

📅 Algemene gegevens

OnderdeelIn te vullen
Datum
Naam medewerker
Ruimte / afdeling
Handtekening

🧴 1. Voorbereiding en veiligheid

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Juiste vloerreiniger gebruikt (volgens type vloer)
Schoonmaakmiddelen correct gedoseerd
Waarschuwingsbord “natte vloer” geplaatst
Persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt

🧽 2. Dagelijkse reiniging

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Losliggend vuil verwijderd (stofzuigen of vegen)
Vloer gedweild met schoon water en reinigingsmiddel
Mop of schrobmachine schoon gebruikt
Geen plakkerige of vettige plekken achtergebleven

🧰 3. Periodieke reiniging

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Grondige reiniging uitgevoerd (bijv. schrobben)
Eventuele vloercoating of beschermlaag gecontroleerd
Randen en hoeken vrij van vuil
Afvoerputten en goten gereinigd

🦠 4. Hygiëne en inspectie

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Geen zichtbare schimmel- of vuilplekken
Geen waterresten of vochtophoping aanwezig
Geurcontrole uitgevoerd
Vloer veilig beloopbaar (geen gladde delen)

🧾 5. Schoonmaakmaterialen en opslag

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Moppen en emmers na gebruik gereinigd en gedroogd
Reinigingsmiddelen veilig opgeslagen
Kleurcodering toegepast (vloeren = groen)
Geen kruising met materialen voor andere zones

✍️ 6. Controle en registratie

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Schoonmaakschema ingevuld
Opmerkingen of afwijkingen genoteerd
Controle uitgevoerd door leidinggevende

🖊️ Handtekening leidinggevende

NaamDatumHandtekening



Reactie plaatsen