HACCP-controlelijst voor interieur – Hygiëne en veiligheid in binnenruimtes

nderdeelIn te vullen
Datum
Naam medewerker
Ruimte / afdeling
Handtekening

🧴 1. Persoonlijke hygiëne en voorbereiding

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Schone werkkleding gedragen
Handen gewassen vóór en na werkzaamheden
Juiste schoonmaakmiddelen aanwezig
Kleurcodering toegepast (bijv. blauw voor interieur)

🪟 2. Meubilair en oppervlakken

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Bureaus, tafels en stoelen schoon en stofvrij
Contactpunten (deurklinken, schakelaars) gereinigd
Vensterbanken en randen afgestoft
Geen resten of vuil op oppervlakken aanwezig

🧽 3. Vloeren en wanden

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Vloeren dagelijks gereinigd of gestofzuigd
Dweilen met geschikt reinigingsmiddel
Wanden en plinten vrij van vuil en vlekken
Geen gladde of gevaarlijke oppervlakken

🚽 4. Sanitair en afvalverwerking

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Toiletten en wasruimtes apart gereinigd (rood materiaal)
Afvalbakken geleegd en schoon
Voldoende voorraad zeep, handdoekjes en toiletpapier
Geen geuroverlast of zichtbaar vuil

🧰 5. Schoonmaakmiddelen en opslag

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Reinigingsmiddelen correct gelabeld
Middelen veilig opgeborgen (gescheiden van voedsel)
Schoonmaakmaterialen (doeken, emmers, moppen) schoon en droog
Geen lekkages of verontreiniging in opslagruimte

🧾 6. Controle en registratie

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Schoonmaakschema ingevuld
Eventuele afwijkingen genoteerd
Controle uitgevoerd door leidinggevende

✍️ Handtekening leidinggevende

NaamDatumHandtekening


Reactie plaatsen