Algemene controlelijst HACCP

1. Persoonlijke hygiëne

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Handen gewassen vóór aanvang werkzaamheden
Schone werkkleding gedragen
Sieraden, horloges en losse accessoires verwijderd
Haar bedekt met haarnetje of pet
Wonden correct afgedekt met pleister
Geen eten, drinken of roken in werkruimtes

2. Werkoppervlakken en apparatuur

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Werktafels schoon vóór en na gebruik
Apparatuur gereinigd volgens schema
Snijplanken kleurgecodeerd gebruikt
Geen resten van etenswaren of vet aanwezig
Koelapparatuur schoon en vrij van ijsvorming
Temperatuur koeling gecontroleerd (≤ 7 °C)

3. Reiniging en desinfectie

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Schoonmaakschema aanwezig en gevolgd
Kleurcodering correct toegepast (rood, geel, blauw, groen)
Alleen goedgekeurde reinigingsmiddelen gebruikt
Reinigingsmiddelen correct opgeslagen (gescheiden van voedsel)
Schoonmaakmateriaal schoon en droog opgeborgen
Vloeren dagelijks gereinigd

4. Opslag en voedselveiligheid

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Grondstoffen op juiste temperatuur opgeslagen
Producten gescheiden (rauw / bereid)
Producten gelabeld met datum
FIFO-principe toegepast (First In – First Out)
Geen beschadigde verpakkingen of verlopen producten

5. Sanitair en omgeving

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Toiletten schoon en voorzien van zeep en handdoekjes
Handenwasbakken in werkruimtes schoon en bereikbaar
Afvalbakken geleegd en schoon
Geen ongedierte of sporen aanwezig
Ventilatie werkt goed en filters zijn schoon

6. Documentatie en controle

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Alle schoonmaaklijsten ingevuld
Temperatuurlogboeken bijgewerkt
Eventuele afwijkingen genoteerd en opgevolgd
Controle uitgevoerd door leidinggevende

✍️ Handtekening leidinggevende

NaamDatumHandtekening



Reactie plaatsen