voor zacht water

Waterontharder

Het installeren van een waterontharder kan een geweldige oplossing zijn om de problemen veroorzaakt door hard water te verminderen. Hier zijn de stappen die je moet volgen om een waterontharder te installeren:

  1. Kies de locatie: Selecteer een geschikte locatie voor de waterontharder. Dit moet een plek zijn waar de ontharder goed bereikbaar is voor onderhoud en waar de waterleidingen gemakkelijk kunnen worden aangesloten.

  2. Sluit de watertoevoer af: Voordat je begint met de installatie, moet je de watertoevoer naar je huis afsluiten. Dit kan meestal worden gedaan door de hoofdafsluiter van het water te vinden en deze dicht te draaien.

  3. Monteer de waterontharder: Bevestig de waterontharder volgens de instructies van de fabrikant. Dit omvat meestal het monteren van de tank en de regelklep op een stevige ondergrond.

  4. Sluit de waterleidingen aan: Sluit de inkomende waterleiding aan op de ingang van de waterontharder en de uitgaande leiding aan op de rest van het watersysteem van je huis. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn vastgedraaid en geen lekken vertonen.

  5. Elektrische aansluiting: Sommige waterontharders vereisen een elektrische aansluiting voor de regelklep. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt om de elektrische bedrading correct aan te sluiten.

  6. Vul de zoutbak: De meeste waterontharders werken met zout om de mineralen uit het water te verwijderen. Vul de zoutbak van de waterontharder volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

  7. Spoelen en instellen: Nadat de waterontharder is geïnstalleerd, moet je een spoelcyclus uitvoeren volgens de instructies van de fabrikant om eventuele resterende onzuiverheden te verwijderen. Stel ook de juiste instellingen in op de waterontharder, zoals de waterhardheid en de spoelfrequentie.

  8. Controleer op lekken: Controleer na de installatie op eventuele lekken in de waterleidingen en de waterontharder zelf. Als je lekken vindt, draai dan de betreffende verbindingen strakker aan.

  9. Test de waterkwaliteit: Nadat de waterontharder is geïnstalleerd en ingesteld, test je de waterkwaliteit om te controleren of de ontharder effectief werkt en het water zachter maakt.

Broxo zout voor de waterontharder ook bij ons verkrijgbaar!Reactie plaatsen