VLEESINDUSTRIE
De voedselveiligheid borgen met ons complete hygiëneprogramma:de juiste producten, materialen en ondersteuning.
Procesbeheersing hygiëne vleesindustrie
Campylobacter is de meest voorkomende oorzaak van bacteriële maag-darminfecties bij mensen. De oorzaak ligt vaak in de consumptie van besmet vlees. Bacteriën zoals Campylobacter en Salmonella kunnen op diverse momenten instromen, ontstaan of uitgroeien in de keten. Ook bij u. Hygiëne is gedurende de hele keten cruciaal om de veiligheid te waarborgen. In de praktijk blijkt het echter ook een complexe uitdaging. Bijvoorbeeld door het ontstaan van biofilm besmettingen.
Biofilms zijn onzichtbare broeinesten van bacteriën. Om de micro-organismen heen vormt zich een beschermende, organische polymeerlaag (EPS matrix). Eenmaal gevormd is een biofilm lastig te verwijderen. De EPS matrix is resistent tegen alkalische en zure middelen en biociden. Waar biofilm is, is sprake van een serieus voedselveiligheidsrisico. Met shelf life problemen en mogelijke recalls tot gevolg.
Wij doen dit in samenwerking Christeyns de specialisten op dit gebied!