HACCP controle lijst HACCP keuken

OnderdeelIn te vullen
Datum
Naam medewerker
Afdeling / keukenruimte
Handtekening

🧍‍♂️ 1. Persoonlijke hygiëne

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Handen gewassen vóór en na werkzaamheden
Schone werkkleding en haarnetje gedragen
Geen sieraden, horloges of losse accessoires
Handdesinfectie aanwezig en gebruikt

🍳 2. Werkoppervlakken en apparatuur

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Werkbladen vóór en na gebruik gereinigd
Snijplanken kleurgecodeerd gebruikt
Keukenapparatuur schoon en vrij van vet
Afzuigkap en filters gereinigd
Koelkasten schoon en temperatuur ≤ 7 °C
Warmhoudapparatuur op juiste temperatuur (≥ 60 °C)

🧴 3. Reiniging en desinfectie

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Schoonmaakschema aanwezig en up-to-date
Juiste kleurcodering toegepast (geel = keuken)
Alleen voedselveilige schoonmaakmiddelen gebruikt
Reinigingsmiddelen correct opgeslagen
Schoonmaakmateriaal schoon en droog opgeborgen

🧊 4. Opslag en voedselveiligheid

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Rauw en bereid voedsel gescheiden opgeslagen
Producten voorzien van datumlabels
FIFO-principe toegepast (First In, First Out)
Geen verlopen producten aanwezig
Opslagruimtes schoon en droog

🚰 5. Sanitair en omgeving

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Handwasvoorziening aanwezig in keuken
Toiletten schoon en voorzien van zeep en handdoekjes
Afvalbakken geleegd en afgesloten
Geen ongedierte of sporen aanwezig

🧾 6. Documentatie en controle

ControlepuntJaNeeOpmerkingen
Schoonmaakschema ingevuld
Temperatuurlogboek bijgewerkt
Eventuele afwijkingen genoteerd en opgevolgd
Controle uitgevoerd door leidinggevende

✍️ Handtekening leidinggevende

NaamDatumHandtekening



Reactie plaatsen