Duurzaam in de schoonmaak!

BLV-Reinigingssystemen  loopt voorop in de levering van duurzame schoonmaakmiddelen. Onder andere door het aanbieden van een zeer uitgebreide lijn reinigingsmiddelen, voorzien van een Europees Ecolabel.

In Nederland zijn we naast leverancier van (Johnson) Diversey en andere bekende A-merken zoals Christeyns, Spectro en Greenspeed.
Deze leveranciers maken vooruitstrevende schoonmaakproducten die allemaal het Sustainable Cleaning Certificaat dragen. Deze producten voldoen dan ook aan alle nationale en internationale voorschriften inzake veiligheid en milieu volgens EG richtlijn 91/155/EEG en NEN/ISO 11014-1.

Veel door BLV geleverde reinigingsmiddelen zijn bovendien leverbaar in zuinige doseersystemen dit om overdosering tegen te gaan.
 En het toepassen van hoog geconcentreerde reinigingsmiddelen in navulverpakkingen helpt om het verpakkingsafval te reduceren en draagt tevens bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot aangezien wij minder transport bewegingen nodig hebben.

Volledig duurzaam in de washroom

Een washroom volledig inrichten met circulair hygienepapier?Dat is nu mogelijk met de nieuwe Euro circulaire productielijn E-tissue.De kwaliteit is gelijk aan een pure cellulose kwaliteit.Het papier heeft een uitstekend absorptievermogen,een zacht tissue gevoel en een droogsterkte die gelijk is aan papier dat met nieuwe grondstoffen is geproduceerd.


Met E-tissue wordt de keten van productieproces tot aan het inzamelen van gebruikt handdoekpapier, volledig gesloten. Door gebruikt handdoekpapier op de juiste manier in te zamelen zorgen we voor bruikbare grondstoffen die we aan het productieproces van nieuw hygiënepapier toevoegen. Hierdoor reduceren we de afvalstoom en dragen we met z’n allen bij aan een duurzamere wereld voor mens en dier.


E-Tissue assortiment
Het productassortiment van E-tissue is 100% circulair en bestaat uit toiletpapier, handdoekpapier, poetspapier en een XL industrierol.

De clean for green recycycling service 

De Clean For Green Recycling Service is een duurzame service, waarbij we de afvalstroom van hygiënepapier reduceren.

Door gebruikt handdoekpapier in te zamelen en te recyclen verbeteren we de footprint, dragen we bij aan een

duurzamere economie en zorgen we ervoor dat materialen optimaal hergebruikt worden. Door samen te werken met

duurzame partners zetten wij circulair ondernemen samen met milieu en natuur hoog op onze prioriteitenlijst

Microvezel

Greenspeed biedt een totaalconcept aan van innovatieve en effectieve schoonmaakoplossingen die duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn. Greenspeed gaat veel verder dan de producten alleen. Bij alles wat we doen staan betrokkenheid, kwaliteit, innovatie en respect voor onze omgeving centraal.