arrow_drop_up arrow_drop_down

Duurzaam in de schoonmaak!


Ook loopt BLV-Reinigingssystemen  voorop in de levering van duurzame schoonmaakmiddelen. Onder andere door het aanbieden van een zeer uitgebreide lijn reinigingsmiddelen, voorzien van een Europees Ecolabel.

In Nederland zijn we naast leverancier van (Johnson) Diversey en andere bekende A-merken zoals Qleantec-Christeyns, Spectro en Greenspeed.
Deze leveranciers maken vooruitstrevende schoonmaakproducten die allemaal het Sustainable Cleaning Certificaat dragen. Deze producten voldoen dan ook aan alle nationale en internationale voorschriften inzake veiligheid en milieu volgens EG richtlijn 91/155/EEG en NEN/ISO 11014-1.

Veel door BLV geleverde reinigingsmiddelen zijn bovendien leverbaar in zuinige doseersystemen dit om over dosering tegen te gaan.
En het toepassen van hoog geconcentreerde reinigingsmiddelen in navulverpakkingen helpt om het verpakkingsafval te reduceren en draagt tevens bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot aangezien wij minder transport bewegingen nodig hebben.

dispensers

Het nieuwe schoonmaken met Bioconcentraat.

De processen die normaal in de natuur plaatsvinden hebben we super geconcentreerd  toegevoegd voor het veeleisende schoonmaakwerk. BioConcentraat werkt anders dan chemicaliën. Waar chemicaliën het vuil proberen op te lossen door veel schadelijke zuren te gebruiken, gebruikt BioConcentraat natuurlijke enzymen en microben die de moleculen van het vuil afbreken. BioConcentraat corrodeert niet en kan gebruikt worden op elk (natuur) materiaal zonder het materiaal aan te tasten. Naast een super schoon resultaat krijgen ziekmakende bacteriën geen kans om te groeien, doordat BioConcentraat al het mogelijke bacteriële voedsel volledig verwijdert en geen spoor achterlaat. BioConcentraat maakt gebruik van bodemorganismen en enzymen om al het vuil om te zetten naar zuiver water en CO2

Volledig duurzaam in de washroom

Een washroom volledig inrichten met circulair hygienepapier?Dat is nu mogelijk met de nieuwe Euro circulaire productielijn E-tissue.De kwaliteit is gelijk aan een pure cellulose kwaliteit.Het papier heeft een uitstekend absorptievermogen,een zacht tissue gevoel en een droogsterkte die gelijk is aanpapier dat metnieuwe grondstoffen is geproduceerd.


Met E-tissue wordt de keten van productieproces tot aan het inzamelen van gebruikt handdoekpapier, volledig gesloten. Door gebruikt handdoekpapier op de juiste manier in te zamelen zorgen we voor bruikbare grondstoffen die we aan het productieproces van nieuw hygiënepapier toevoegen. Hierdoor reduceren we de afvalstoom en dragen we met z’n allen bij aan een duurzamere wereld voor mens en dier.


E-Tissue assortiment
Het productassortiment van E-tissue is 100% circulair en bestaat uit toiletpapier, handdoekpapier, poetspapier en een XL industrierol.